Groepsvoorstelling

Joewita: Ik ben Joewita Deborggraeve en ik ben 18 jaar. De vooropleiding die ik heb gedaan is Secretariaat-Talen en nu studeer ik Orthopedagogie aan Vives Kortrijk. Ik ben met deze opleiding gestart omdat ik ruimer wou leren denken en omdat ik graag omga met mensen, vooral kinderen.

Pauline: Ik ben Pauline De Vos en ik ben 19 jaar. Ik zit in mijn eerste jaar Orthopedagogie. Hiervoor heb ik Sociaal- en Technische Wetenschappen gestudeerd. Ik heb gekozen voor Orthopedagogie omdat ik graag bezig ben met mensen en omdat problematieken bij mensen me erg aanspreekt. Over het thema euthanasie had ikzelf nog geen voorkennis. Ik wist wel ongeveer wat het was, maar ik was er nooit eerder dieper op ingegaan.

Margot: Ik ben Margot Demuynck en ik ben 18 jaar. Ik volg momenteel mijn eerste jaar Orthopedagogie aan het Vives te Kortrijk. Hiervoor deed ik Sociale- en Technische Wetenschappen aan het Sint-Jozefsinstituut te Tielt. Ik koos voor deze richting omdat ik al enige ervaring heb opgedaan in een speelpleinwerking voor kinderen met een beperking. Dit leek mij dan ook iets om in het latere werkveld voort te zetten. Het thema dat we hebben onderzocht in deze opdracht, namelijk euthanasie, is iets wat ik zelf zeer interessant vind. Dit omdat het iets is die meer en meer voorkomt in onze samenleving maar ook omdat iemand uit mijn familie hier gebruik heeft van gemaakt. Op het moment dat dit voorkwam wist ik zelf niet zo goed wat dit precies inhield. Tot voor dit onderzoek had ik nog steeds niet veel weet over euthanasie, waardoor ik met veel interesse aan deze opdracht ben begonnen.

Jolyne: Ik ben Jolyne Demets. Ik ben 18 jaar en ik woon in Zwevegem. Ik zit in mijn eerste jaar Orthopedagogie aan de Vives in Kortrijk. Hiervoor studeerde ik Humane Wetenschappen in het gemeenschapsonderwijs in Avelgem. Ik koos voor deze richting omdat ik een heel sociaal en behulpzaam persoon ben. Ik ben niet gemaakt om aan een bureau te zitten en elke dag hetzelfde te doen. Ik deed al verschillende keren vrijwilligerswerk in een voorziening en hierdoor is mijn interesse nog meer gegroeid. Als leidster in de chiro werd ik al goed voorbereid op het dragen van verantwoordelijkheid.

Baris: Ik ben Baris Antheunis. Ik woon in Gent en ben een 19 jarige student te Vives Kortrijk. Ik zit momenteel in mijn eerste jaar Bachelor in de Orthopedagogie. Hiervoor heb ik werktuigmachines gestudeerd waar ik nadien nog een specialisatiejaar CNC heb gevolgd te PTI Eeklo. Ik heb gekozen voor Orthopedagogie omdat ik graag met jongeren en kinderen werk en ook omdat ik een job wil doen waar ik voldoening van krijg.

Romanie: Ik ben Romanie Bellaert. Ik ben 18 jaar en ik woon in Oedelem, een deelgemeente van Beernem. Ik studeer Orthopedagogie aan Vives Kortrijk. Hiervoor heb ik Gezondheid-en Welzijnswetenschappen gevolgd in Mariawende te Brugge. Ik heb gekozen voor de richting Orthopedagogie omdat ik graag mensen help die het moeilijk hebben of hulp kunnen gebruiken. De verschillende problematieken die hierbij kunnen voorkomen spreekt mij dan ook enorm aan.

Lennert: Ik ben Lennert Desmet. Ik ben geboren op 6 december 1999 en woon te Bellegem. Ik studeer Orthopedagogie aan de VIVES hogeschool in Kortrijk, hiervoor studeerde ik Sociaal-Technische Wetenschappen. Later zou ik graag iets doen met jongeren, daarom heb ik voor deze opleiding gekozen.

Lieselotte: Ik ben Desmedt Lieselotte. Ik ben 20 jaar en woon te Izegem. Momenteel zit ik in mijn eerste jaar orthopedagogie in Vives Kortrijk. Hiervoor heb ik de richting kinderzorg gevold in het IDP in Izegem. Ik heb gekozen voor deze richting omdat ik later iets wil doen met mensen die een beperking hebben of mensen die in probleemsituaties leven. De verschillende beperkingen bij mensen spreken mij dan ook enorm aan.

Chelby: Ik ben Chelby Benooit. Ik ben 19 jaar en ik studeer orthopedagogie te Vives in Kortrijk. Ik heb voor deze richting gekozen omdat ik graag met mensen werk. Dit komt omdat ik in mijn vooropleiding veel in contact kwam met hulpbehoevende mensen van allerlei pluimage. Op Prizma Campus IdP volgde ik de richting verzorging/bejaardenzorg en sinds eind juni 2017 ben ik daarin afgestudeerd. Het thema waar wij rond werken is euthanasie. Dit vind ik heel interessant doordat ik in mijn vorige opleiding hier veel heb rond geleerd. Ik heb tijdens mijn stage ook iemand leren kennen die euthanasie heeft aangevraagd, daardoor heb ik al een klein beetje voorkennis over het thema. Als ik afgestudeerd ben, zou ik graag met jongeren werken. Die doelgroep spreekt me momenteel het meest aan.